Cleanroom kleding

Alsco Reinraum
Produktgruppen anzeigen

Alleen de beste service voor uw cleanroom kleding

In schone ruimtes behoren mensen tot de sterkste bronnen van besmetting. Het juiste gebruik van hoogwaardige cleanroomkleding om de producten te beschermen is daarom onmisbaar. Om het cleanroomkledingsysteem optimaal te laten functioneren, moeten de eisen voor de kleding met de omstandigheden op het terrein nauwkeurig worden aangepast en moet het textiel onder cleanroomomstandigheden worden onderhouden met een specifiek verwerkingsproces. Alleen dan kan de kleding het product effectief beschermen tegen menselijke besmetting.

Beste service voor uw cleanroom kleding

Alsco biedt u de optimale oplossingen bij de keuze van cleanroomkleding voor elke individuele medewerker, hun professionele gebruik en voorbereiding.

Van de relevante zuiverheidsklassen ISO 3 tot ISO 9 volgens EN ISO 14644-1, twee van onze cleanrooms voldoen aan de ISO-klasse 4. Nog eens twee cleanrooms voldoen zelfs aan de GRENSwaarden van ISO-klasse 3. Alsco is momenteel de enige professionele kledingleverancier in Duitsland die deze veeleisende classificatie heeft.
Het Alsco back-upconcept met productie op twee locaties garandeert onze klanten ook 100% leveringszekerheid in de beste cleanroomkwaliteit om mensen te beschermen.

Voorbeeld cleanroomservice

Gecertificeerde cleanrooms voor een efficiënte bereiding van uw cleanroomkleding

Sinds 1982 is Alsco actief op het meest gevoelige gebied van textieldiensten. Als expert in textieldiensten exploiteert Alsco 31 cleanrooms met de hoogste kwaliteitseisen op drie continenten.
Cleanroom gebruikers in dit land kunnen rekenen op de beste kwaliteit van de service van 4 cleanrooms van de hoogste ISO klassen. Om u continu van hoge kwaliteit te kunnen bieden, worden onze processen voortdurend gemonitord. Dit omvat continue monitoring van cleanroomomstandigheden door continue deeltjesbewaking van de deeltjes in de lucht in de cleanroom, evenals regelmatige microbiologische monitoring van productgerelateerde oppervlakken en personeelshanden.
Dit omvat ook cleanroom kleding, in combinatie met professionele ontsmetting.

gecertificeerde cleanrooms in Duitsland

De Alsco processtroom in onze cleanroom

De ontsmetting van cleanroomtextiel is onderworpen aan de hoogste eisen, waaraan onze medewerkers voldoen volgens strikte procedure en werkinstructies. Het doel van alle werkstappen in het verwerkingsproces is om te voldoen aan DIN EN ISO 14644.

ALSCO CLEANROOM SERVICE

Als wereldwijde leverancier van professionele kledingleasing heeft Alsco in Duitsland een leidende positie ontwikkeld voor de cleanroomsector. Het portfolio omvat professionele voorbereiding van textiel, innovatieve documentatietechnologie, stoomsterilisatie, bèta/gammabestraling, een landelijk logistiek netwerk, uitgebreide ondersteuning en klantspecifieke complete oplossingen.

Alsco heeft wereldwijd 17 cleanrooms van de hoogste kwaliteitseisen. In 2008 breidde Alsco verder uit in de cleanroomdivisie en heeft in totaal vier cleanrooms in Duitsland. Naast de Reinigingsruimte regensburg, gecertificeerd door het ISO 14644-1 cleanroom certificaat volgens de eisen van ISO klasse 3, heeft Alsco ook drie extra cleanrooms in Dresden. Deze zijn gecertificeerd volgens ISO klassen 4-5.

Alsco is ook gecertificeerd volgens DIN EN ISO 9001:2008, kwaliteitsmanagementsysteem. Alsco is ook gecertificeerd volgens het Intex RABC-systeem volgens DIN EN 14065 om te voldoen aan de hygiëne-eisen. Daarnaast ontving Alsco de “VERY GOOD” award van Service Rating en heeft het sociaal certificaat.

Cleanroom kleding
Cleanroom processtroom

De processtroom in de Cleanroom alsco

Bij de verwerking van cleanroomkleding worden alle processtappen in onze grijs/schone ruimte nauwkeurig gedefinieerd en strikt nageleefd om een optimaal zuiverheidsresultaat te verkrijgen. Het Alsco-proces wordt hieronder gepresenteerd, dat de kwaliteit van onze diensten met ijzerdiscipline en de grootst mogelijke zorg garandeert.

Klik op de afzonderlijke stations aan de linkerkant voor meer informatie.

Gecertificeerde cleanrooms voor een efficiënte bereiding van uw cleanroomtextiel

Om het kwaliteitsniveau te verhogen, vindt een continue nieuwe en verdere ontwikkeling plaats.
TÜV Rheinland certificeert de Alsco cleanrooms Dresden en Regensburg door jaarlijkse audit van de naleving van de eisen van het kwaliteitsmanagementsysteem volgens ISO 9001:2008. Deze audit zorgt voor duurzame kwaliteitsborging bij Alsco.

De branchevereniging Textil Service e. V. intex en het wfk-Institut verklaren jaarlijks aan Alsco dat zij een RABC-systeem heeft ingevoerd in overeenstemming met de Europese hygiënenorm EN 14065 “Textiel verwerkt in wasserijen – controlesysteem – Biocontamination” voor de opwerking van textiel.

Werken in de cleanroom

Een gerenommeerd testinstituut verklaart dat Alsco voldoet aan EN ISO 14644-1:1999 cleanroom classificatie jaarlijks, volgens ISO Klasse 4 voor twee cleanrooms en ISO Klasse 3 voor twee Alsco cleanrooms.
Alsco kreeg dit jaar voor de vijfde keer dit jaar een “VERY GOOD” service kwaliteit van het onafhankelijke in Keulen gevestigde bureau ServiceRating GmbH met de award met vier kronen.

De continue inspectie van de vereiste kwaliteitseisen voor de verwerking van cleanroomkleding volgens de strengste specificaties, normen en richtlijnen en enkele andere eisen maken alsco Berufskleidungs-Service GmbH tot haar betrouwbare partner op het gebied van cleanroomservice.